100g
produktu
wyprodukowano
ze 110 g
mięsa
Kiełbasa królewska z szynki

Kiełbasa królewska z szynki

Do produkcji tej kiełbasy użyte zostało najlepszej jakości mięso wieprzowe (w większości z szynki wieprzowej), a jej walory smakowe podkreślają odpowiednio dobrane przyprawy – czosnek i zioła. Zapakowana w oryginalną siatkę i estetycznie podana jest doskonałym składnikiem wszelkich posiłków. Wyprodukowana w zakładzie mięsnym w Niepołomicach.

100g
produktu
wyprodukowano
ze 121 g
mięsa
Kiełbasa sucha z indyka

Kiełbasa sucha z indyka

Charakteryzuje się wysoką zawartością białka przy niskiej zawartości tłuszczu. Bezpieczna dla osób nietolerujących glutenu. Delikatny drobiowy smak sprawia, że kiełbasa jest doskonałym dodatkiem do kanapek i bazą różnego rodzaju potraw. Wyprodukowana w zakładzie mięsnym w miejscowości Chybie.

100g
produktu
wyprodukowano
ze 125 g
mięsa
Kiełbasa żywiecka wieprzowa extra

Kiełbasa żywiecka wieprzowa extra

Sucha kiełbasa z wieprzowego mięsa. Dzięki specjalnemu procesowi suszenia ma wyjątkowy aromat i bukiet smakowy. Chętnie dodawana jako pożywny składnik do kanapek. Wyprodukowana w zakładzie mięsnym w Pszczynie.

100g
produktu
wyprodukowano
ze 105 g
mięsa

Kiełbasa głogowska

Połączenie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego ze specjalnie dobranymi przyprawami tworzy klasycznie dobry smak. Dzięki procesowi wędzenia i parzenia kiełbasa zyskuje wyjątkowe walory smakowe. Ceniona w kuchni, aromatyczna, o odpowiedniej konsystencji. Smakuje doskonale zarówno podawana na zimno, jak i na gorąco. Idealna jako element śniadania, ale też zapiekana, upieczona na grillu, smażona czy jako dodatek do żurku. Wyprodukowana w zakładzie mięsnym w miejscowości Sokolniki.

Kiełbasa biała z szynki

Kiełbasa biała z szynki

Wyprodukowana z wysokiej jakości mięsa, z dużych kawałków szynki wieprzowej. Charakterystyczne brzmienie nadaje jej aromatyczna kompozycja przypraw o dominującej nucie majeranku. Można ją podawać na ciepło, po zaparzeniu lub z grilla, ale również znakomicie smakuje dodana do świątecznego żurku z gotowanym jajem. Wyprodukowana w zakładzie mięsnym w Rudzie Śląskiej.

Grillowane kiełbaski w boczku

Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa - kiełbaski zgrillowane w towarzystwie sera i chrupiącego boczku...

Zobacz przepis
100g
produktu
wyprodukowano
ze 103 g
mięsa

Kiełbasa śląska z szynką

To klasyka smaku i wyśmienita propozycja dla miłośników kiełbas. Przygotowana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego, w tym z mięsa z szynki wieprzowej, z dodatkiem naturalnych przypraw – czosnku, pieprzu czarnego i kolendry. Świetnie smakuje podana zarówno na zimno, jak i na ciepło – świetnie sprawdzi się gotowana, serwowana prosto z patelni czy upieczona na grillu.

Szynka klasyczna

Szynka klasyczna

Swojego niepowtarzalnego charakteru nabiera podczas procesu wędzenia i parzenia. Procesy te pozwalają na wydobycie ze starannie wyselekcjonowanego surowca głębi wyjątkowego smaku. Nie zawiera glutaminianu sodu. Wyprodukowana w zakładzie mięsnym w miejscowości Ujeździec Mały.

100g
produktu
wyprodukowano
ze 104 g
mięsa
Szynka z Karczmy

Szynka z Karczmy

Produkowana z najszlachetniejszego fragmentu szynki wieprzowej – mięśnia górnej zrazowej. Doznania smakowe wzmacnia wyjątkowa kompozycja aromatu dymu olchowo-bukowego połączona z bogatym bukietem naturalnych przypraw jałowca, pieprzu oraz ziela angielskiego. W procesie gotowania i wędzenia mięso Szynki z Karczmy nabiera wyjątkowych walorów smakowych. Siatkę wędzarniczą, którą otulona jest szynka, wytwarza się na specjalnych maszynach przędzalniczych. Szynka produkowana jest w zakładzie mięsnym w miejscowości Ujeździec Mały.

Polędwica łososiowa z indyka

Delikatna, krucha, szlachetna, długo dojrzewająca wędlina. Cienko pokrojone plastry uwydatniają naturalną strukturę produktu, subtelnie wydobywają z niego aromat wędzenia i niepowtarzalny smak. Zalety smakowe produktu plus delikatna struktura i piękna łososiowa barwa mięsa sprawiają, iż jest to wędlina o przeznaczeniu nie tylko kanapkowym, ale może być również wykorzystywana jako doskonały składnik przystawek, półmisków z wędlinami czy też zdrowych lekkich sałatek. Wyprodukowana w zakładzie mięsnym w Iławie.

100g
produktu
wyprodukowano
ze 100 g
mięsa
Filet wędzony z kurczaka

Filet wędzony z kurczaka

Najbardziej popularna, a zarazem szlachetna część mięsa drobiowego. Ze względu na swoje walory smakowe i łatwość przygotowania filet jest doceniany w każdej kuchni. Możliwy do przyrządzenia w różnych wariantach kulinarnych. Może stać się treściwym uzupełnieniem sałatki lub podstawą codziennego obiadu. Wyprodukowany w zakładzie mięsnym w Dębicy.

Boczek wędzony, parzony

Boczek wędzony, parzony

Jego smak uzyskany w procesie wędzenia i parzenia dodaje charakterystycznego wyrazu każdej potrawie. To doskonały składnik, który zadowoli wielbicieli porannej jajecznicy ze szczypiorkiem. Jego aromat urozmaici każdą, nawet najprostszą kanapkę i nada jej wyjątkowy charakter. Wyprodukowany w zakładzie mięsnym w Szczecinie.

GRILLOWANE SZASZŁYKI Z BOCZKU I KIEŁBASY

Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.

Zobacz przepis
94%
zawartość
mięsa

Kiełbasa podwawelska

Do jej produkcji użyto starannie wyselekcjonowanych kawałków mięsa wieprzowego. Urozmaicona bukietem przypraw – pieprzem i ziołami – idealnie nadaje się do pieczenia, smażenia, gotowania lub upieczenia na grillu. Może stać się ważnym składnikiem dań obiadowych. Świetna w domowym leczo, ale też doskonała jako przekąska podawana na zimno.

Golonka wieprzowa

2 rodzaje

Wieprzowa, klasycznie smakująca golonka. Dostępna w wersji pieczonej w paprykowo-pieprzowej posypce oraz gotowanej z dodatkiem liścia laurowego. Wyraźny smak i aromat zadowoli nie tylko koneserów golonki. Można ją przyrządzić, kontrastując z lekkimi warzywami, dodając ulubionych przypraw lub wykorzystać jako składnik zapiekanki. Wyprodukowana w zakładzie mięsnym w miejscowości Sokolniki.

100g
produktu
wyprodukowano
ze 139 g
mięsa
Kiełbasa krakowska sucha

Kiełbasa krakowska sucha

plastry, 2 rodzaje

Powstaje z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Kiełbasa krakowska sucha to produkt bezglutenowy i niezawierający fosforanów. Doskonała na kanapki lub jako baza do przygotowania dań obiadowych. Wyprodukowana w zakładzie mięsnym w Niepołomicach.

100g
produktu
wyprodukowano
ze 145 g
mięsa
Salami wieprzowe z mięsem wołowym

Salami wieprzowe

z mięsem wołowym

Powstaje w  procesach wędzenia, suszenia oraz dojrzewania. Sprawdza się wyśmienicie dodawana do kanapek lub jako składnik deski wędlin podanej na przyjęciu. Mięso wołowe, które jest w jej składzie, nadaje jej charakterystyczny smak.

SAŁATKA Z SALAMI

Pyszne połączenie ziemniaków, pieczarek, suszonych pomidorów oraz plastrów salami w postaci wyśmienitej sycącej sałatki!

Zobacz przepis

INNE NASZE PRODUKTY

Poznaj szeroki wachlarz asortymentu marki Pikok.
Spróbuj naszych wędlin, kiełbas, kabanosów i rozkoszuj się ich niepowtarzalnym smakiem!